Branş Seç

24 yaşındayım. Kanımdaki demir oranı 9. Çocukluğumdan beri gideremediğim demir eksikliğim mevcut. Sorun şu; kan şurupları demir hapları kullandım bunların işe yaramadığı yerde iğne kullandım, kullandıktan sonra kandaki demir oranı normal düzeye ulaşsa bil bir süre sonra yeniden demir deposu bomboş bir hal alıyor. Sebebi nedir, demir eksikliğini tamamen ortadan kaldırmanın bir tedavi yolu var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba. Eşimde kan tahlillerinde normal dışı sonuçları sebeblerini bilmek istiyorduk. Yazdığım sonuçların nedeni ne ola bilir? HCT - 36.1 (normal: 37-50%) - eksik, MCV - 79.92 (normal: 80-100 fL) - eksik, MCH - 24.32 (normal: 27-31 pg) - eksik, MCHC - 30.52 (normal: 32-35 g/dl) - eksik, RDW-CV - 14.7 (normal: 11.5-14.5 %) - fazla, PDW - 19.61 (normal: 9-17) - fazla, MPV - 12.9 (normal: 7-12.8 fL) - fazla, Mon# - Monosit - 0.86 (normal: 0.12-0.81) - fazla, Mon% - 12.1 (normal: 3-10%) - fazla. Kan tahlilinde diger sonuçlar normaldır. Her hangi eksiklik ve ya fazlalık yok. Yukarıda yazdığım sonuçlar her hangi bir hastalığın nedeni ola bilir mi? Kan azligi ola bilir mi? Yukarıdakı sonuçlara göre ciddi bir problem ola bilir mi? Her hangi bir enfeksion ve ya hastalik ola bilir mi? Başka hangi testleri yaptirmamiz gerekir? Yardimcı olursaniz, seviniriz. Sayqılarla, Rafael

Merhaba. Ben Baku'den yaziyorum. Eşimde kan tahlillerinde normal dışı sonuçları sebeblerini bilmek istiyorduk. Yazdığım sonuçların nedeni ne ola bilir? HCT - 36.1 (normal: 37-50%) - eksik, MCV - 79.92 (normal: 80-100 fL) - eksik, MCH - 24.32 (normal: 27-31 pg) - eksik, MCHC - 30.52 (normal: 32-35 g/dl) - eksik, RDW-CV - 14.7 (normal: 11.5-14.5 %) - fazla, PDW - 19.61 (normal: 9-17) - fazla, MPV - 12.9 (normal: 7-12.8 fL) - fazla, Mon# - Monosit - 0.86 (normal: 0.12-0.81) - fazla, Mon% - 12.1 (normal: 3-10%) - fazla. Kan tahlilinde diger sonuçlar normaldır. Her hangi eksiklik ve ya fazlalık yok. Yukarıda yazdığım sonuçlar her hangi bir hastalığın nedeni ola bilir mi? Kan azligi ola bilir mi? Yukarıdakı sonuçlara göre ciddi bir problem ola bilir mi? Her hangi bir enfeksion ve ya hastalik ola bilir mi? Başka hangi testleri yaptirmamiz gerekir? Yardimcı olursaniz, seviniriz. Sayqılarla, Rafael