Soru

handan2222handan2222

Türbidometrik Tetkikler Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama IgA 25 mg/dl ERİŞKİN 70-400 mg/dl 0 - 3 YAŞ 0-100 mg/dl, 4 - 6 YAŞ 27-195 mg/dl, 7 - 9 YAŞ 34-305 mg/dl, 10 - 11 YAŞ 53-204 mg/dl, 12 - 13 YAŞ 58-358 mg/dl, 14 - 15 YAŞ 47-249 mg/dl, 16 - 19 YAŞ 61-348 mg/dl IgM 60mg/dl, Hematolojik Tetkikler Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama WBC 15.4 x 10^3/uL 4.60-10.2 NEU 3.54 x 10^3/uL 2.00-6.90 NEU% 23.0 % 37.0-80.0 LYM 10.9 x 10^3/uL 0.600-3.40 LYM% 70.7 % 10.0-50.0 MONO 0.677 x 10^3/uL 0.00-0.900 MONO% 4.39 % 0.00-12.0 EOS 0.192 x 10^3/uL 0.00-0.700 EOS% 1.25 % 0.00-7.00 BASO 0.106 x 10^3/uL 0.00-0.200 BASO% 0.687 % 0.00-2.50 RBC 5.15 x 10^6/uL 4.04-6.19 HGB 12.6 g/dL 12,2-18,1 HCT 37.1 % 37.7-53.7 MCV 72.0 fL 80.0-97.0 MCH 24.5 pg 27.0-31.2 MCHC 34.1 g/dL 31.8-35.4 PLT 553 x 10^3/uL 142-424 MPV 7.28 fL 0.00-99.9 PCT 0.403 % PDW 16.9 RDW 17.7 12.2-17.2 Allerji Test Adı Sonuç Birim Referans Değer Açıklama TOTAL IgE N-13.5 kU/l ALERJİ YOK -100.00 kU/l ALERJİ OLABİLİR 20.0-100.00 kU/l Alerji var mı? Şimdiden teşekkürler.

Handan hanım gönderdiğiniz değerler arasında allerjilerde yükselebilen Total Ige düzeyi ve kanda eosinofil normal sınırlarda görünüyor, ama sadece bu testlerle allerji var yada yok demek doğru olmaz, değerler normal olsa bile şikayetleriniz allerjiye uyuyorsa daha duyarlı deri testleri yapmak gerekir.
geçmiş olsun