Sevgililer Gününde Beslenme

Sevgililer gününde partnerinizle çok güzel bir akşam yemeği yemek istiyorsunuz ancak formunuza da dikkat etmeniz gerekiyor.

Sakın bu özel günü beslenmenizi çok kısıtlayarak kendinize zehir etmeyin.Çok ufak kaçamaklarla beslenme dengenizi bozmadan bu günü çok özel ve lezzetli bir şekilde geçirebilirsiniz. Yasak besin yoktur,sadece sakıncalı besinler vardır.Arada bir bu tarz beslenmek sizinde hakkınız.

Akşam yemeğine dışarı çıktınız veya evde güzel bir mönü hazırlamak istiyorsunuz. Peki ne yapacaksınız?

Ana yemek öncesi kızartma olmayacak şekilde ufak bir peynir tabağı,közlenmiş patlıcan,ezme,yoğurtlu semizotu,pazı vb. meze çeşitleri seçebilir veya hazırlayabilirsiniz.

Sigara böreği,paçanga böreği gibi ara sıcaklar yerine salata yiyebilirsiniz.Ancak salatayı sossuz ve yağsız isteyin,sosunu ve yağını çok fazla olmamak koşuluyla kendiniz ekleyin.

Ana yemek olarak ızgara bonfile veya antrikot veya biftek veya tavuk göğüs veya balık olarak tercih edin.Yanına garnitür olarak pilav veya patates yerine ızgara/ haşlanmış sebze tercih edin.

Artık her restoranda rahatlıkla kepek ekmeği veya grissini bulabilirsiniz.Beyaz ekmek yerine az miktarda kepekli ekmek veya kepekli grissini tercih edin

Eğer yemeği yanında alkol alıcaksanız alkol oranı en düşük olan şarabı tercih edin.Alkol oranı daha yüksek olan rakıyı az miktarda koyup bol suyla sulandırarak veya az votkayı meyve suyuyla sulandırarak bu içkileride tüketebilirsiniz.Ancak ertesi gün 1 saatlik yürüyüş yapmaya ve bol su içmeye dikkat etmelisiniz.

Son olarak yemeğin üzerine tatlı yemek isteyebilirsiniz.Öncelikli tercihiniz sütlaç,keşkül gibi bir sütlü tatlı olsun.Eğer sütlü tatlı yemek istiyorsanız 1 porsiyon rahatlıkla tüketebilirsiniz.Ancak canınız şerbetli veya kremalı bir tatlı çekiyorsa,yarım porsiyon tüketebilirsiniz.Unutmayın yasak besin yoktur,sakıncalı besinler vardır.Böyle özel günlerde kendinizi de ödüllendirmek için bu sakıncalı besinlerden az miktarlarda yiyebilirsiniz.

Dyt. Aysu Aydın

Total
0
Shares
Related Posts

Yaşlılıkta Beslenme

Yaşlılık döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması;bireyin sağlığının korunması,iyileştirilmesi ve geliştirilmesi,yaşam süresinin ve kalitesinin arttırılmasında önem taşımaktadır.

Hormonla Yaşamak Mı Hormonlu Yaşamak Mı?

Gelişen teknoloji ve değişen yaşam koşulları bize sürekli yeni ürünler yeni lezzetler sunmaya devam ediyor. Modern yaşamın gelişmesiyle artan alışveriş merkezlerinde daha önce bilmediğimiz görmediğimiz birçok bitkisel ürünle karşılaşıyoruz.
Total
0
Share