Diş Beyazlatma, Ağartma İşlemi ( Bleaching )

Etkileyici bir gülümsemenin anahtarı pırıl pırıl ve bembeyaz dişlerdir.Beyazlatma işlemi hakkında detaylı bilgi için bu yazıyı okuyunuz.

Diş beyazlatma;çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini;kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan kozmetik bir çözümdür.
Dişlerin doğal renkleri yıllarla ve kullanılan çay,kahve sigara etkisiyle koyulaşır.
Nedeni her ne olursa olsun dişleriniz daha beyaz ve estetik olabilir.
Bu dişlere porselen vs. yaptırmak yerine bleaching olarak da adlandırılan beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre sekiz-on tona kadar açılır.

İki tip beyazlatma işlemi vardır:
1- Office Bleaching
(diş hekimi tarafından klinikte uygulanan yöntem)
2- Home Bleaching
(Hastanın evde kendi uygulayacağı sistem)

Office Bleaching:
Bu beyazlatma yöntemi;diş hekimi tarafından klinikte ve genellikle 40-50 dk kadar süren tek veya iki seanslık bir işlemle uygulanır.
Home Bleaching:
Bu yöntemde beyazlatma yapılacak kişiye ayrıntılı bir muayene yapıldıktan sonra ölçü alınarak ağzına uygun ve tüm dişleri kapsayacak şeffaf bir kalıp hazırlanır. Hasta bu kalıbın içine hekim tarafından verilen jelleri sıkarak her gün belli saatlerde dişlerine uygular.
Genellikle geceleri ve günde 5-8 saat süre hastanın ağzında kalması istenir. Bir hafta ile 10 gün arasında işlem tamamlanır. Uygulama süresinin uzun olması nedeniyle günümüzde office tipi beyazlatma tercih edilmektedir.

Diş beyazlatma işlemi kimlere uygulanabilir?
Hemen hemen herkese! Ancak,tedavinin etkili olamayacağı bazı durumlar vardır. Diş hekiminiz tam bir ağız içi kontrol ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dişleriniz sağlıklıysa daha beyaz ve doğal gülümseme için ideal bir çözümdür.
Diş beyazlatma işlemi zor ve zahmetli midir?
Hayır! Ağız sağlığı teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde dişleriniz çok kısa bir sürede,güvenli ve etkin olarak beyazlatılabilmektedir.

Diş beyazlatma tedavisi güvenli midir?
Evet! Yapılan araştırmalara göre,dişlerin beyazlatılması diş hekiminizin gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir. Dişler ve dişetleri hiçbir şekilde zarar görmez.
Dişler beyazladıktan sonra eski haline döner mi?
Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olacaktır. Ancak,hastaların alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak yılda bir –iki kez pekiştirme tedavisi gerekebilir.

Dt. İpek Mehmetoğlu

Total
0
Shares
Related Posts

Uykusuzluk Alzheimer’a mı Neden Oluyor?

Bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre uyku problemleri Alzheimer'ın habercisi olabilir. Beyindeki plak adı verilen protein birikintilerinin bu hastalığın nedeni olduğuna inanılıyor.

Glokom

Tedavi edilmediği takdirde körlüğe kadar gidebilen göz hastalığı hakkında detaylı bilgi için lütfen okuyunuz.
Total
0
Share