Kremlerin fiyatına değil içeriğine bakın!

Deri Hastalıkları Uzmanı Funda Güneri cilt bakımı için kullanılan kremler hakkında bilgi veriyor.

Deri Hastalıkları Uzmanı Funda Güneri cilt bakımı için kullanılan kremler hakkında sorumuzu cavaplayarak önemli bilgiler veriyor.

Cilt ürünlerine servet harcamaya gerek var mı? Pahalı ve ucuz kremler arasında büyük farklar var mıdır?
Dağlar kadar fark yoktur.Ancak bazı kremlerin içerisine AHA dediğimiz meyve asitleri,retinoit,peptit gibi maddeler konmuş olabiliyor. Bunların da kolajen uyarıcı,cilt tabakasını yenileyici etkisi olduğu bilinmektedir.

Fiyatı değil içeriği önemli
Ancak tüm pahalı ürünlerde bu etkileri yapacak içeriğin olduğunu söyleyemeyiz. Mesela pahalı bir ürünün sadece nemlendirici özelliği olabiliyor. Hasta:"Marketten X ürün aldım çok farketmedi.”diyebiliyor. Haklılık payı var. Hastanın 300 liralık ürün yerine uygun fiyatta X ürün kullandığında,hastanın cildinde çok farklı bir etki olmayabilir. Fakat içerisinde kanıtlanmış ürünler özellikle anti-aging olarak retinoit,peptit varsa bunlar C vitamini antioksidan içerdiğinden daha etkilidir.

Büyüme faktörü içeren bazı kremler var,bu ürünler daha etkilidir.Hastanın biraz da genetik yapısı cilt yapısı üzerinde etkilidir. Biri sürsün biri sürmesin iki kişi karşılaştırıldığın da aralarında çok büyük bir fark olmayabilir.

Kırışıklıların sorumlusu genler mi? Kremler kırışıklıkların oluşumunu geciktiriyor mu?

Yapısal ve kalıtsal özellikler,cilt yapımız için çok önemlidir .Beslenme,sigara içme gibi çevresel faktörler ondan sonra geliyor. Ama bir kozmetik ürünü kullandığınızda diğer faktörler kötüyse ya da sizin genetik yapınızda kırışıklık gelişecek ise o krem muhteşem bir sonuç yaratmaz.Ancak bazı kanıtlanmış olan maddelerin bir miktar faydalı olduğu da gerçektir. Ama siz kırışmış bir cilde a kremini b kremini sürdüğünüzde ikisinde de çok büyük bir sonuç elde edemezsiniz. 30,40 yaş ciltlerde içerisinde bahsettiğim maddeleri barındıran ürünleri kullanmak daha uygundur. Yine de çok muhteşem sonuçlar olmuyor.

Dr. Funda Güneri

Total
0
Shares
Related Posts

Geç Saatte Yemek Yiyenler Dikkat!

Şişman kişiler şişman olmayanlara göre daha fazla horluyor. Vücut kitle indeksi arttıkça horlama da artıyor ve uyku apnesi skorları yükseliyor.

FAKO ile Katarakt Ameliyatı

Günümüzde FAKO adı verilen yöntemle hastaların kısa sürede sağlıklı bir görüşe kavuşmaları sağlanıyor.
Total
0
Share