YGS’de Dikkat Hatası Yapmayın!

YGS de dikkat hatalarını azaltmak için yapılması gerekenler…

Bir öğrencinin dikkati bir ders saatinde ortalama olarak 5 ile 50 arasında dağılır. Bu dağılma öğrenciden öğrenciye değiştiği gibi aynı zamanda öğrenilmek istenen konuya göre de değişiklik gösterir. Eğer ilginizi çeken bir konuda ders işleniyorsa dikkatiniz daha az dağılacaktır. Ancak ders eğer ilginizi çekmiyorsa dikkatinizin daha sık dağılması,yoğunlaşma güçlüğü yaşamanıza neden olacaktır.

Dikkat ile ilgili sorunlar sınavlara hazırlanan öğrencilerin büyük bir bölümünde görülür. ancak pek azı fizyolojik nedenlerle ilgilidir. Depresyon ve hiperaktivite sınavlara hazırlık sürecinde öğrencinin dikkat sorunları yaşamasına neden olabilecek iki sorundur. Bunun dışındaki dikkat sorunları ya duygusal psikolojik nedenlerle ilişkilidir,ya da eğitimsel alışkanlıklarla ilişkilidir.

Dikkat hatalarını azaltmak için şunları yapabilirsiniz:

  • Sınava girdiğinizde hangi alanlardaki testleri hangi sırayla çözeceğinizi belirleyin.
  • Farklı soru tiplerinden bol bol sorular çözün.
  • Sınavlarda zor soru kolay soru ayrımı yapmayın. Kolay sorular en sık dikkat hatası yapılan sorulardır.
  • Her öğrencinin dikkatinin zaman zaman dağıldığını unutmayın. Sınavda dikkatinizin dağıldığını hissetiğinizde 30 saniyelik kısa molalar verin.
  • Baş etmekde zorlandığınız Duygusal psikolojik sorunlarınız konusunda bir uzmandan yardım alın.

Psikolog Ferahim Yeşilyurt

Total
0
Shares
Related Posts

Boyun Gençleştirmede 3D

Bu tedavi yüz-boyun gençleştirme yöntemleri arasında erken ve orta dönemdeki kırışıklıklar ve sarkmalarda etkili olabiliyor.

Okul Dönemi Çocuklarda Egzamaya Dikkat!

Geceleri sık sık kaşınan, uykusu bölünen ve sabahları yorgun kalkan çocuklar, dersleri de iyi dinleyemiyor. Çocukların tedavisinin yanı sıra bazı önlemler alarak çocuğun hayatını kolaylaştırabilirsiniz.

Dil ve Konuşma Bozukluklarına Dikkat!

Ses bozukluklarının kökeninde sesin yanlış ve aşırı kullanımı görülmektedir. Çok bağıran erkek çocuklar ve sesini çok kullanan meslekler özellikle ses sanatçıları, öğretmenler, din görevlileri riskli grubu oluşturmaktadır.
Total
0
Share