Yanlış Bilinen Diyet Tavsiyeleri

Yeni bir diyete başladığınızda, başarı için sözde ipuçları ile birçok tavsiye duyabilirsiniz. Bu popüler diyet efsanelerini ve yanlışlıkları uygulamaktan kaçınarak hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşmak hiç de zor değil.

Bir diyete başladığınızı çevrenize söylediğinizde,“Sürekli su iç”,“Küçük porsiyonlarla 6 öğün ye,hayır bekle üç öğün olsun”gibi tavsiyeler ile karşılaşabilirisiniz. Tüm bu sözde diyet sırları aslında diyet efsaneleri olmaktan öteye geçemiyor ve gerçek boyutunu öğrenmeniz sizin açınızdan çok daha faydalı. Çünkü “Doğru kabul edilen bir diyet başarısızlıkla sonuçlandığında,kişi kendini suçlu hissediyor.”İşte o diyet efsaneleri…

Her 3 Saatte Bir Küçük Öğünler Yemelisin!

Diğer birçok diyet ipucunda olduğu gibi,bu efsanenin ince yapılı insanların yedikleri yemeklerin gözlemlenmesi sonucu ortaya çıktığına inanılmakta. Birçok ince yapılı insan,sık sık ve küçük öğünler yeme eğiliminde olurlar. Bu sebeple her 3 saatte bir küçük öğünleri yemek yerine normal şekilde yenilen öğünlerdeki kalori miktarına dikkat ederek,çok fazla kalori alıp almadığınızı kontrol edin.

Akşam 7’den Sonra Yemek Yememelisin!

Gece yeme tehlikesi hem doğru hem yanlış.”Diyen Beslenme ve Diyet Akademisi sözcüsü ve aynı zamanda bir diyetisyen olan Melissa Dobbins,fareler üzerinde Northwestern Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada farelerin kilo artışının kalori tüketimi ile alakalı olduğunun sonucunu da buna örnek olarak gösterdi. Çalışmanın sonunca uyku saatlerinde düzenli beslenme programlarını takip eden fareler daha fazla kilo aldı fakat buna karşın 7 veya 8 gibi herhangi bir saatten önce veya sonrasında yenilen yemeğin bir sihri bulunmamakta. Kilo kaybetmek,kalori alımını sınırlayan bir konudur ve çoğu insan akşam yemeği yedikten sonra atıştırma eğilimindedir,geceleri tükettiğiniz gıdalardaki kalori oranı düşük ise bu size kilo olarak geri dönmeyecektir,fakat yüksek ise saatin 7 veya 8 olmasının bir önemi kalmıyor.

Günde 8 Bardak Su İçmek Yağları Yakıyor!

Su,sindirim sistemi de dahil tüm vücut fonksiyonlarının önemli bir parçasıdır. Su içmek,yağ yakımı ve kilo kaybı dönemlerinde vücuda giren atıkların temizlenmesinde yardımcı olur. Diyet döneminde karbonhidrat,protein ve vitaminler gibi birçok faydalı takviye gibi suyun da belirli miktarda,aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gerekir. Su,diyet yaparken oldukça faydalıdır özellikle normalden daha az yemeniz konusunda faydalı olabilmektedir fakat diyetin temeli olarak düşünülüp günde 8 bardak vb. miktarlarda tüketilmesi oldukça yanlış bir uygulamadır.

Yüksek Fruktoz Mısır Şurubu Normal Şekerden Daha Fazla Kiloya Sebebiyet Veriyor!

Mısır şurubu ile sofra şekeri arasındaki fark şekerlerden birisinin früktoz molekülü ile birleştirilmiş,diğerinin ise glikoz molekülünden oluşması. Bu yüzden her ikisi de eşit oradan glikoz ve fruktoz içermektedir. İki ürün hemen hemen aynı oranlarda aynı maddeleri barındırmakta,ve bazı araştırmalar vücutta benzer etkiler bıraktıklarını göstermekte. Her ikisinin alımı da eşit seviyede hastalık riskine sebebiyet verebilir,uzun süreli kilo kaybında başarılı olmak için ayrım yapmadan her ikisinden de uzak durulması gerekir.

Haftanın 6 Günü Diyet Yap,Kalan Diğer Günde İstediğini Ye!

Başarılı olunan diyetlerin sürekli,uzun süren ve kesintisiz olduğu göz önüne alındığında 6 gün boyunca alınmayan kalorilerin 1 gün içerisinde alınması tüm diyet planlarını alt üst edebilir. İlk duyulduğunda oldukça cazip gelse de bu tarz önerilere kulak asmamalısınız.

Rafine Edilmiş Tahıllar Diyet Yapanlar İçin Zararlıdır!

Giderek,beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği seçmek gibi,rafine edilmiş tahıllar yerine tam tahıllar tercih edilir olmakta. Tam tahıllar daha fazla lif içerir ve rafine edilmiş tahıllara göre daha yavaş metabolize edilir,fakat bu durum bir diyet planının parçası olarak rafine ürünler hakkında doğal olarak kötü bir çıkarım oluşması anlamına gelmiyor.

Bal,Kilo Kaybı için Şekerden Daha İyi!

Bazı ek sağlık yararları olmasına rağmen bal,sadece bir şeker çeşididir. Her ikisi (bal ve normal şeker) de karbonhidrat ve şeker molekülü içermekte. İki tür de temelde aynı olduğu için diyet konusunda etkileri var olsun ya da olmasın aynı oranda sindirilir. Bal ve şeker arasındaki fark bal,aminoasitler,vitaminler ve minareler bakımından normal şekerden biraz daha üstündür ancak herhangi bir fayda sağlamak için aşırı miktarda bal yememek gerekir.

Kilo Vermek İçin Tüm Karbonhidrat Alımını Kesmelisin!

Gıda alımının ve diyet yapmanın en iyi yolu tüm farklı besin gruplarından faydalanmaktır,buna karbonhidrat da dahil. Karbonhidrat vücut,beyin ve sinir sistemi için yakıt sağlar. Asıl nokta şu ki,sağlıklı bir diyete uymak sadece karbonhidrat değil,her türlü yağ ve proteini belirli miktarda içeren gıdaları tercih etmekten geçiyor. Farklı besin değerlerine sahip gıdalar olduğundan,sağlıklı bir diyet yapmak için denge,çeşitlilik ve ılımlı olmak oldukça faydalı olacaktır.

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts
Read More

Yeni Nesil Güzellik Mucizesi: Probiyotikler

Yapılan araştırmalar, günlük belirli bir dozda probiyotiklerin alınmasının cilt sağlığı üzerinde etkili olduğunu, dost bakterilerin oluşmasını sağladığı ve sağlıklı bir cilt elde etmenize yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Read More

Sonbaharda Tatlıya Düşkünlük Artıyor

Mevsim değişikliğini yaşadığımız şu günlerde uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Sonbahar başlangıcıyla birlikte öğün aralarının 34 saat sürmesi kan şekerinde dalgalanmalara neden oluyor.
Total
0
Share