Migren Çeşitleri Nelerdir?

Auralı ve aurasız migren kategorilerinin yanı sıra migrenler diğer formlarda da görülebilir. Bunlar:

Hemiplejik migren: Vücudun bir tarafında geçici felç (hemiplaji), görme bozukluğu ve baş dönmesi ile karakterizedir.

Oftalmolojik migren: Nadir görülen bu başağrısı tipi göz etrafında yoğunlaşmıştır; başağrısına sarkık göz kapağı ve görme problemleri eşlik edebilir. Bunun aslında bir migren türü olmadığı, tamamen başka bir nörolojik durum olduğu düşünülmektedir.

Baziler arter migreni: Genellikle ergenlikte ve genç bayanlarda görülür. Beynin alt kısmında bulunan baziler arter adındaki bir majör kan damarının spazmı sonucu oluşur. Semptomlar arasında vertigo, görme bozukluğu, kötü motor koordinasyonu, konuşma ve duymada güçlük ve bilinç bozuklukları mevcuttur.

Efora bağlı benign başağrısı: Koşma, eğilme ve kaldırma ve hatta öksürme ve hapşırma gibi fiziksel eforla tetiklenen bir vasküler başağrısı tipidir. Bu başağrısı nadiren birkaç dakikadan fazla sürer.

Status migrenozus: Hastanın hospitalize edilmesini gerektirebilecek kadar yoğun olabilen bulantı ve ağrının eşlik ettiği nadir görülen, aralıksız ve oldukça şiddetli bir migren tipidir.

Ağrısız migren: Görme bozukluğu, bulantı, kusma, kabız veya diyare gibi migren semptomlarıyla karakterize ancak başağrısı olmayan bir durumdur.

Total
0
Shares
Related Posts

Migren Nedir?

Migren, sıklıkla başın belli bir bölgesinde oluşan ve bazen ışık ve sese karşı duyarlılığın eşlik ettiği bir baş…

Migren Önleyici İlaçlar Hangileridir?

Migren başağrısı için reçete edilen günlük önleyici ilaçlar şunlardır: Trisiklik antidepresanlar (amitriptilin gibi) Beta-bloker’lar (propranolol veya timolol) Kalsiyum…
Read More

14 İlaçsız Migren Tedavisi

Migreniniz tuttuğunda çözüm olarak sadece ağrı kesiciler ve migren ilaçları olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Migren ağrılarınızı dindirmeye yardımcı olabilecek bu 14 tedavi yöntemine göz atmanızda fayda var.
Total
0
Share