Bahar Yorgunluğunu Spor Yaparak Yenin

Sanılanın aksine bahar yorgunluğu dinlenmekle değil daha çok hareket etmek ve spor yapmakla geçiyor. Dolayısıyla tercihen her gün, bol oksijenli bir ortamda en az 30 dakika, mümkün değilse hiç olmazsa haftanın 3-4 günü tempolu yürüyüş yapın.

Bahar Yorgunluğu Uzun Sürer mi?

Bahar yorgunluğunun yarattığı sorunlar genellikle 2-3 hafta içinde ortadan kayboluyor.Bu nedenle yorgunluğun uzadığı ve günlük hayatı aksatmaya başladığı anda doktora başvurmakta fayda var.
Örneğin çalışanlar,iş hayatları yorgunluk,dikkatsizlik ve konsantrasyon güçlüğü nedeniyle sekteye uğruyorsa ve beklenen performansı gösteremiyorlarsa bu durumu ciddiye almalı ve doktora başvurmalı.
Ev hanımlarının canları iş yapmak ya da kıpırdamak istemiyorsa,yorgunluğa bağlı uyuşmayı bir türlü üzerlerinden atamıyorlarsa,uyku düzenleri bozulmuşsa yani gündüzleri uyuklayıp geceleri uykusuz geçiriyorsa,gereksiz yere sinirleniyor ve seslerini yükseltiyorlarsa bir uzmana başvurma zamanı gelmiş demektir.

Dinlenerek Bahar Yorgunluğu Geçmez

Sanılanın aksine bahar yorgunluğu dinlenmekle değil daha çok hareket etmek ve spor yapmakla geçiyor. Dolayısıyla tercihen her gün,bol oksijenli bir ortamda en az 30 dakika,mümkün değilse hiç olmazsa haftanın 3-4 günü tempolu yürüyüş yapın.
Yorgun bedeninizi canlandırmak için aynı zamanda bol bol taze sebze ve meyve tüketin.Uzun kış ayları boyunca karbonhidrat ve yağdan zengin,meyve ve sebzeden fakir diyet,bazı temel vitamin ve minerallerin azalmasına neden oluyor.
Oysa özellikle mevsim geçişlerinde bedenimizin daha fazla vitamin ve minerale ihtiyaç duyuyor.Bu açığı kapatabilmek ve bedeni yeniden canlandırabilmek için taze meyve ve sebze tüketimini artırın.

Dr. Aylin aksoy Çoban

Total
0
Shares
Related Posts

Besin Hijyen ve Sanitasyonu

Hijyen; tehlikelerin kontrolü ve amaçlanan kullanımı hesaba kayıtlarak, bir gıda maddesinin insan tüketimine uygunluğunun sağlanması için gerekli...

Büyük Şehirler Hasta Ediyor

Büyük şehirlerde günden güne artış gösteren hava kirliliği, sinüzite ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyor!
Total
0
Share