Baş Ağrılarının Tek Çözümü İlaç Değil

Siz de her başınız ağrıdığında ilaç kullanıyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun. Çünkü nedenini bilmediğiniz baş ağrıları zaman zaman sosyal hayatta bize zorluklar yaratabilir.

Siz de her başınız ağrıdığında ilaç kullanıyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun. Çünkü nedenini bilmediğiniz baş ağrıları zaman zaman sosyal hayatta bize zorluklar yaratabilir. Sabah uyandınız,işe gittiniz ve çok önemli bir toplantıya girmek üzeresiniz ancak dayanılmaz bir baş ağrınız var. Daha sağlıklı bir toplantı geçirmek için kendi sağlığınızı riske atarak hemen bir ağrı kesici almak en pratik yol gibi gelir size. Belki toplantı öncesi ağrınızı kesmiş olabilirsiniz ancak uzun vadede ve bazen de anlık kötü etkilerini yaşamanız kaçınılmaz. Öncelikle başınız ağrıyorsa ilk olarak tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz. Tansiyonunuzun yüksek olduğu bir anda alacağınız ağrı kesici beyin kanaması geçirme riskinizi arttırabilir. Aynı şekilde nedeninin ne olduğunu bilmediğiniz ağrı kesici kullanımları uzun vadede mide rahatsızlıklarına,gastritinizin tetiklenmesine ayrıca var olan bir migreniniz varsa onun da tetiklenmesine neden olabilir. Baş ağrılarının ilaçsız geçmesi daha az şiddetli ağrılar dışında pek mümkün değildir. Kısa süreli ağrılarda uyuyarak ya da dinlenerek ağrı sonlanabilir. Ancak şiddetli ağrılar bu şekilde sona ermeyeceği için baş ağrısının ilaç dışında akapunktur ve neuro feed back yöntemleri ile de tedavi edilebilir. Sabahları uykudan kalkarken yaşanan baş ağrısı da ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.

  • Beyin Tümörleri
  • Uyku Apnesi ve Horlama
  • Migren

Sabah Baş Ağrıları Migren Habercisi
Şayet belirlenmiş bir migren rahatsızlığınız varsa,normalden çok daha kısa ya da uzun uyuduysanız,yatmadan önce alkol aldıysanız ve stres içinde uykuya daldıysanız uykudan baş ağrısı ile uyanabilirsiniz. Böyle bir durumda doktorunuza başvurarak tedavi olmanız size yararlı olacaktır.

Dr. Hakan Şilek

Total
0
Shares
Related Posts

Metabolizma Hızı Nasıl Ölçülür?

Gerçek metabolizma hızı oldukça zor karmaşık, vücudun oksijen tüketimi ile laboratuvar ortamda gerçekleştirilebilen yöntemlerle ölçülebilmektedir.
Total
0
Share