Bel Fıtığına Aday mısınız?

Doç. Dr. Serdar Özgen bel fıtığına yol açan 4 farklı nedenin, ameliyat kararı aldırdığını belirtiyor. Üstelik bu ameliyatlarda başarı şansı yüzde 95’lere kadar ulaşıyor.

Sürekli masa başında oturuyor,kaldırma,çekme,itme hareketlerini yanlış yapıyor ve uzun süre araba kullanıyorsanız bel fıtığı olma ihtimaliniz yüksek.

Bel fıtığında fizik tedaviden ameliyata kadar değişik uygulamalar olsa da yalnızca yüzde 15’inde cerrahi yönteme başvuruluyor. Sürekli masa başında oturanlar,bel fıtığı görülme riski en yüksek olan grupta yer alıyor. Aynı zamanda kaldırma,çekme,itme hareketlerini yanlış yapanlarda ve uzun süre araba kullananlarda bel fıtığı oluşma riski yükseliyor.

Bel fıtığında cerrahi tedavi gerektiren durumları şunlar:

  • Hastanın bel fıtığından dolayı ayak ve bacaklarında ilerleyici kuvvet kaybı ile birlikte olan geçmeyen ağrısı varsa,
  • Bacak ve ayak reflekslerinde azalma varsa,
  • Büyük tuvaletini,idrarını tutamıyorsa,

Bel fıtığı teşhisinden sonra yaklaşık 2 ay süreyle tedavi seçenekleri denenip,yine de sonuç alınamamışsa,cerrahi tedavi öneriliyor.
Bel fıtığının tedavisinde önemli olan doğal olanı korumaktır. O nedenle cerrahi olmayan tedavi uygulamak önemlidir. 4 yıl içinde cerrahi tedavi gören hasta ile koruyucu tedavi gören hastaların ulaştıkları sonuç aynı olacaktır.

Prof. Dr. Serdar Özgen

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share