Göğüs Küçültme Operasyonunda Karşılaşabileceğiniz Durumlar

Göğüs küçültme ameliyatı hastane veya bir poliklinikte genel anestezi ile uygulanır.

Prosedür sırasında

Göğsün boyutunu küçültmekte kullanılan teknik çeşitlilik gösterebilir. Genellikle cerrah areola çevresinde göğüsten aşağıya doğru bir insizyon meydana getirir. Daha sonra fazlalık göğüs dokusu, yağ ve deri her iki göğüsün boyutunu küçültmek için alınır. Çoğu vakada meme ucu ve areola göğüse bağlı olarak kalır. Fakat göğüsler çok büyük ve sarkıksa meme ucu ve areolanın alınması ve sonra daha yüksek bir pozisyonda deri graftı olarak tekrar tutturulması gerekebilir.

Prosedür sonrasında

Göğüs küçültme ameliyatından sonra göğüsler sargı bezi veya bandajla kapatılır. Her iki kolun altına fazlalık kan veya sıvısıyı çekmesi için tüp yerleştirilebilir. Doktorunuz muhtemelen ağrı için ilaç, enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla da antibiyotik verecektir. İyileşme sürecinin ilk evrelerinde göğüsleriniz muhtemelen hassas** bir hisse sahip olur. Ayrıca şişlik veya morarma da görülebilir. Bu süreçte aşırı güç uygulama veya hareket etmekten kaçının.

İyileşme süreci devam ederken göğüste veya etrafında sürekli ağrı ve meme uçlarında uyuşukluk hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar kaşıntı da hissedebilmektedir. Yara izleri kalıcıdır fakat genellikle zaman geçtikçe rengi solmaktadır.

Cerrahınızla sargı bezi, bandaj veya dikişlerinizin ne zaman alınacağı ve ne zaman normal aktivitelerinize devam edebileceğiniz hakkında konuşun.

Sonuçlar

Başarılı geçen bir göğüs küçültme ameliyatı üst sırt, boyun ve omuz bölgelerindeki ağrıları azaltabilir. Aynı zamanda daha olumlu bir öz imaj yaratarak fiziksel aktivitelere katılma yeteneğinizi artırır.

Sonuçların derhal etkisini göstermesine rağmen unutmayınız ki şişliklerin tamamen geçmesi ve yara izlerinin renginin solması aylar alır. Göğüslerin şekli ve boyutunun yaş ve kilo alıp verme gibi faktörlerle değişebilmesine rağmen sonuçlar genellikle kalıcıdır.

Sonuçlarınızdan memnun değilseniz cerrahınızla görüşün. Bazı durumlarda en iyi sonuçlara ulaşabilmek için farklı cerrahi prosedürlerin de uygulanması gerekebilir.

Total
0
Shares
Total
0
Share