Her Açıdan Çok Daha Sağlıklı Dişler

Diş beyazlatmadan, görünmeyen diş teline kadar kozmetik amaçlı birçok yenilik sizi bekliyor. Ancak estetik açıdan güzel dişlere sahip olmak sadece bu tekniklerden geçmiyor.

Diş hekimliğinde amaç koruyucu hekimliktir. Bu,hem daha ekonomik hem de hasta açısından sağlıklıdır. Bu amaçla yılda 2 kere diş hekime gitmek ve düzenli olarak dişleri fırçalamak gerekir. İşte her bakımdan estetik dişlere kavuşmanız için bilmeniz gerekenler…

FIRÇALAMA TEKNİĞİ

Bakımlı ve bembeyaz dişlere sahip olanın birinci yolu dişleri düzenli olarak fırçalamaktan geçiyor. Ancak bunun için doğru fırçalama tekniklerini bilmek gerekiyor. Dişlerin günde en az iki kez,mümkünse üç kez dikkatli bir şekilde fırçalanması gerekmektedir. İyi bir fırçalamanın süresi 3-4 dakikadır. Diş fırçalamanın kalitesi çok önemlidir. Diş fırçası ve hatta diş macunu hekim tavsiyesiyle alınmalı. Ortalama 3 aylık periyodlarla yenilenmelidir. Dişler dişetinden dişe doğru fırçalanmalıdır.

Tüm bu anlatılanları yapmak bile ağız ve diş sağlığınız için yeterli değil. Diş fırçalamanın diş sağlığının ancak üçte birini oluşturuyor.

Diş fırçası ile temizlenemeyen bölgelerde dişlerin ara yüzlerinde diş ipi gibi
yardımcı materyallarin kullanımı gerekmektedir. Dolgu ve protez dişlerin ara yüz fırçaları diş ipi gibi yardımcı materyaller kullanılarak mutlaka temizlenmelidir. Bu tür ortamlarda yiyecek birikimi ve diştaşı oluşumu artmakta ve dolayısıyla dolgu altı çürüklerine diş eti rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Diş ipi dışında yeni bir ürün olan ağza püskürtülerek kullanılan “water pick”lerin ve ağız gargaralarının kullanılması hekimler tarafından önerilmektedir.

Dr. Erhan Aydınlar

Total
0
Shares
Related Posts

Dental İmplant Nedir

Dental implantlar değişik nedenlerden dolayı kaybedilmiş dişlerin yerlerini alan yapay diş kökleri olarak tanımlanabilirler. Şekil olarak bakıldığında değişik çap ve boyuttaki küçük vidalara benzerler.
Read More

Daha Parlak ve Beyaz Dişlerin 15 Sırrı

İnci beyazı dişleriniz soluk gri veya sarı lekenmeler yüzünden parıltısını mı kaybetti? Diş lekelenmeleri yaşla birlikte meydana gelebilir, ancak bazı yiyecek, içecek ve hatta ağız gargaraları da dişte lekelenmelere yol açabilir.
Total
0
Share