Semptomlarına göre çoğu migren ağrısı “auralı migren” (eski adıyla klasik migren) veya “aurasız migren” (eski adıyla genel migren) olarak kategorize edilir.
Auralı migren belirli nörolojik semptomlarla başlar, bunların en yaygın olanı görsel rahatsızlıktır. Tipik görsel aurada görsel alan sınırında tırtık sivri (veya zigzag) çizgi görülür. Sıklıkla görülen bir sonraki semptom dudakların, alt yüzün ve bir elin parmaklarının karıncalanması ve uyuşmasıdır. Bazı hastalarda vücudun bir tarafında geçici paraliz görülebilmektedir. Auralar nadiren bir saatten uzun sürer ve %93 oranda bir baş ağrısı takip eder.
Aurasız migrene genel migren denilmesinin nedeni toplumda daha yüksek insidansa (vakaların 80’i) sahiptir ve bir aura öncülük etmez. Öncesinde ruh halinde değişiklik, yorgunluk, mental belirsizlik, sıvı tutulumu görülebilir. Genel migrende hastanın diyaresi, bulantısı, kusması olabilir ve idrar çıkarması artabilir. Genel migren tedaviye bağlı olarak 3 veya 4 gün sürebilir.
Migrenin her iki tipine de nazal konjesyon, burun akıntısı, gözyaşı dökme, ve/veya sinüs ağrısı veya basıncı eşlik edebilir. Bu nedenle bazen “sinüs ağrısı” olarak değerlendirilip hatalı teşhis konabilmektedir. Gerçek sinüs ağrısı tipik olarak akut sinüs enfeksiyonu ile ilişkilidir ve semptomları arasında ateş ve kalın möküz akıntı mevcuttur.