Vücudunuz Ne Zaman İyi Çalışır?

Ara öğünün vücudun verimli çalışması ve metabolizmanın hızlandırılması için şarttır. Bu uyarıcılar olmazsa vücudunuz yavaşlar.

VÜCUDUN EN IYI ÇALIŞTIĞI ZAMAN DİLİMİ:09.00-12.00

Ara öğünün vücudun verimli çalışması ve metabolizmanın hızlandırılması için şarttır. Bu uyarıcılar olmazsa vücudunuz yavaşlar. Bu nedenle her öğün arasında yaklaşık 2,5-3 saatlik bir ara koymak önem taşıyor.

Herkesin biyolojik saati vardır ve bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Sabah kahvaltısı uykuda geçen ve yemek yenilmeyen uzun bir sürenin sonunda vücuda giren ilk yakıttır. Metabolizmayı ateşlemektir. Bunun için de vücudun metabolik işlevleri için en verimli saatler olan 09-00-12.00 saatleri arasında bir kahvaltı öğünü ve bir ara öğün yapmak metabolizmanın çalışmasına katkı sağlayacaktır.

ARA ÖĞÜNLER,TEMBEL METABOLİZMAYI ÇALİŞTİRİYOR
Saat 08.30-09.00 arasındaki bir kahvaltının ardından,10.30 gibi ara öğün yapmak,saat 1300 civarında öğle yemeği yemek metabolizmayı canlandırıyor. Çünkü saat 15.00 civarı kan şekeri düşüyor,yorgunluk,dikkat bozukluğu,uyku başlıyor. Bu saati bir ara öğün için kullanmak gerekiyor. Ara öğünde bir avuç leblebi,3-4 kuru kayısı,kuru üzüm-leblebi karışımı,bir adet elma,2 adet grissini kolay ulaşılabilir pratik seçimler olabilir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslı İçingür

Sağlık Editörü

Total
0
Shares
Related Posts

Kanserden Korunmak İçin Yapmanız Gerekenler

Kanserden korunma, kanser gelişme riskini düşürmek amacıyla yapılan eylemlerdir. Kanserden korunma ile toplumda ortaya çıkabilecek kanserli hasta sayısı ve kansere bağlı ölümler azaltılmış olur.

Cildiniz İçin Bunları Yapıyor musunuz?

Yaz aylarında yıpranan ve kuruyan cilt, sonbaharda mevsim değişikliğiyle birlikte uyum sorunu yaşıyor ve özel bakımlara ihtiyaç duyuyor. İşte cildinizi yeniden canlandırmak için yapabilecekleriniz:

Rahim Kanseri Nedir?

Rahim kanserleri iki ana başlık altında incelenir. Birincisi ve en sık görüleni rahim içini döşeyen endometriumdan (rahim iç zarı) kaynaklanan ve ikincisi çok daha az görülen rahim kas tabakasından kaynaklanan kanserlerdir.
Total
0
Share